Tuinontwerp, een passie voor uw dromen!

 

Een betaalbaar tuinontwerp.

Een tuin is een zoektocht naar balans tussen schoonheid en functionaliteit. Uw persoonlijke wensen vormen de uitgangspunten voor zo'n tuinontwerp. Maar ook de architectuur van uw huis, het interieur, het perceel en de omgeving ervan spelen een belangrijke rol. 

 

 

Hoe gaan wij te werk?

Wij komen langs voor een geheel vrijblijvend eerste gesprek. We kijken wat er mogelijk is binnen uw budget en perceel. Tevens wordt dan ook de prijs van het ontwerp besproken.

 

Vervolgens mits toestemming komen wij langs voor het opmetingplan. Hierbij meten wij het perceel op. We bepalen samen met u welke elementen er mogen blijven en welke er moeten verdwijnen. We kijken ook over welke grondsoort u beschikt dat zeer belangrijk is voor plantenkeuze. Daarna wordt gestart aan het voorontwerp. In deze fase van het ontwerp staat ruw geschetst wat mogelijk is, welke stijl we uitgaan. Hierbij is alles nog mogelijk op vlak van aanpassingen.

 

Daarna beginnen we aan het definitief ontwerp. Dit wordt uitgewerkt in 3D zodat het voor u visueel makkelijk voor te stellen is. Na het definitief ontwerp zijn we aan de laatste fase, het beplantingsplan. Dit is een plan met aanduiding welke beplanting waar wordt gebruikt. Er wordt beplanting gekozen aan de hand van over welke grondsoort uw perceel beschikt, uw persoonlijke smaak, windgevoeligheid en de positie van de zon.

 

Eenmaal u tevreden bent over een ontwerp kan u ervoor kiezen om het te laten uitvoeren door ons zelf of een externe firma.

 

Het voordeel door het door ons te laten uitvoeren is onder andere; 

  • de prijs van het ontwerp wordt lager gehouden door middel van het aangenomen totaal project en interne tuinarchitecte.
  • opvolging van de tuinarchitecte tijdens de werken. D.w.z. dat ik alles nauw op de voet kom opvolgen van uitvoering tot afwerking.